Previous
Next

Pescuit la răpitor

Te rugăm să citești și regulamentul general de pescuit !

Pescuitul la răpitor se va desfășura în următoarele condiții:

 1. Pescuitul la răpitor poate fi efectuat atât de pe mal, cât și din barcă, exclusiv în timpul sezonului rece, pana la începerea sezonului de pescuit la staționar. Prin excepție, administrația băltii poate organiza partide de pescuit la răpitor în orice perioada a anului.
 2. Intrarea pe apă și ieșirea de pe apă se fac doar prin locul special amenajat, aflat în zona administrației lacului. Este interzisă ieșirea la mal în alte zone ale lacului.
 3. Toți ocupanții bărcii sunt obligați să poarte vesta de salvare pe toată durata partidei de pescuit, întreaga răspundere aparținând acestora. Este interzis accesul pe lac al minorilor sub 18 ani neînsoțiți în barcă de o persoană adultă.
 4. In cazul în care pe apă se află mai multe bărci simultan, se va păstra o distanță de minim 25 de metri față de ambarcațiunea pescarului aflat în staționare.
 5. Se pot folosi doar motoare electrice, motoarele termice fiind strict interzise.
 6. Pescuitul se face exclusiv cu momeli artificiale la spinning / casting, fiind interzisă folosirea momelilor naturale !
 7. Pescuitul este permis numai cu echipament de spinning sau baitcasting specializat. Este interzisă folosirea jigurilor echipate cu cârlige mai mari de numărul 2/0, folosirea nălucilor echipate cu mai mult de doua ancore, precum și a ancorelor suplimentare montate pe linie, echiparea nălucilor cu ancore mai mari de numărul 2, pescuitul la japcă (coasă) sau folosirea mai multor năluci în tandem (țaparină, alabama etc).
 8. Fiecare pescar trebuie sa fie dotat cu minciog ecologic, pensă și depărtător;
 9. Toți peștii vor fi eliberați în cel mai scurt timp. Este permisă fotografierea capturilor,dar trebuie făcută rapid pentru a nu pune în pericol integritatea peștilor.
 10. Este strict interzisă aruncarea în apă a oricărui tip de gunoaie. Este strict interzisa orice intervenție asupra mediului (tăierea stufului sau a crengilor etc).

TAXE:

 • 50 lei- taxă partidă de pescuit sportiv „catch and release” pentru 12 ore; Nu se reține nici un peste;
 • 100 lei- taxă partidă de pescuit sportiv pentru 12 ore, în care se poate reține un exemplar de știucă sau somn de până în 3 kg;
 • 50 lei/pescar- taxă închiriere barcă pentru 12 ore. O barcă poate găzdui maxim doi pescari.
 • 10 lei- taxă închiriere vesta de salvare.